LIVET I BØRNEHUSET

Livet i Børnehuset former sig efter 3 grundværdier i vores pædagogik; arbejdet med rytme, med efterligning og med barnets sanser.

Rytme

Vuggestue- og børnehavebarnet gennemgår en stor udvikling. For at støtte denne udvikling og skabe en indre tryghed giver vi i Børnehuset Babuska børnene faste rytmer. De samme ting gentages og sker i samme rækkefølge – ikke stift og pedantisk – men levende. Vi skifter mellem fælles aktiviteter og fri leg. I de fælles aktiviteter erfarer og lærer børnene nyt, og i den frie leg bearbejder børnene de nye indtryk frit.

Dagens rytme i børnehaven er den samme: Morgensamling – sangleg – fælles aktivitet i form af tegning, maling, bagning, gåtur eller forberedelse til årtidsfester – fri leg – eventyrstund – spisning – fri leg. Dagens rytme i vuggestuen er ligeledes den samme: Fri leg – morgensamling med sang og fingerlege – fri leg ude – spisning – middagssøvn – frugt – fri leg ude.

Ugen har også sin faste rytme, som blandt andet afspejler sig i den fælles beskæftigelse, der skifter fra dag til dag.

Årets rytme afspejler sig i vores årstidsfester, som følger årets gang i naturen og også knytter sig til de kristne højtider.

Efterligning

Børn oplever verden, sådan som vi voksne viser den for dem. Derfor er det meget vigtigt for os, hvordan vi voksne agerer i dagligdagen. Vi bestræber os på at være autentiske voksne, der tager ansvar for vores handlinger, følelser og tanker. Vi lægger vægt på at skabe en positiv atmosfære mellem både børn og voksne, og vi har fokus på, at vores gøremål er efterligningsværdige for børnene og kan give inspiration til gode lege.

 

Barnets sanser

Det er vores pædagogiske holdning, at barnets sanseoplevelser har stor betydning for dets motoriske, sociale, kognitive og sjælelige udvikling. Derfor giver vi dagligt børnene en bred vifte af naturlige sanseoplevelser, såsom sange, eventyr, duften af friskbagte boller, stearinlysets varme og oplevelse af naturens elementer.

Vi er som oftest ude både formiddag og eftermiddag, og her får børnene rig mulighed for at opleve årstiderne, udfordre deres krop i træer, sansegynge og huler eller bare undre sig lige så stille over en kravlende bille. Vores legetøj er enkelt og fremstillet af naturmaterialer, som både giver gode føleoplevelser og stimulerer børnenes fantasi og egenaktivitet.

Vi lægger også meget vægt på kvaliteten i vores mad, som altid er af økologisk eller biodynamisk kvalitet. Tilberedelsen af maden er en integreret del af de pædagogiske aktiviteter, og her får børnene stimuleret alle sanser gennem at dufte til, røre ved og smage på maden.

Scroll to Top